sâmbătă, 4 octombrie 2014

METODA PĂTRATELOR (II).

PENTRU HARUHI 6 - VERSIUNEA "PĂIANJEN"


  • Cozile superioare şi pătratele se păstrează. Se păstrează şi tronsonul FU al Cărării Centrale
  • Se desfac cozile anterioare
  • Se desface coada posterioară
  • Cărarea centrală se prelungeşte până la punctul B (partea de sus a cefei). 
Privită de sus, această primă etapă intermediară se prezintă cam aşa:

"B" nu e marcat deoarece nu e vizibil. În ceea ce priveşte poziţionarea cozilor, lungimea laturilor pătratelor nu mai are aşa mare importanţă deoarece reperele sunt constituite mai ales de "V" şi de urechi. Singura cerinţă care trebuie îndeplinită e aceea ca laturile exterioare ale pătratelor să nu fie mai jos de jumătatea distanţei dintre V şi partea de jos a urechilor, pentru a permite elasticelor cozilor mediane o poziţionare corespunzătoare. Pentru a nu complica desenul, Cărarea Centrală va fi reprezentată parţial -  doar prin tronsonul FW prelungit, puţin, spre B - iar din cele două pătrate se va avea în vedere doar cel drept. Orientativ, situaţia se prezintă aşa. Repet; e orientativ:

  • Z' = partea de jos a urechii drepte.
  • Z''' = partea de sus a urechii drepte.
  • Punctul galben = elasticul cozii posterioare drepte
  • Punctul portocaliu = elasticul cozii mediane drepte; aceasta trebuie să fie în faţa jumătăţii distanţei dintre Vşi Z'; cozile mediane prind, pe cât posibil, şi părul care, iniţial, era prins în cozile anterioare; excepţie face situaţia în care firele de păr sunt prea scurte şi, atunci, rămân libere
  • Punctul roşu = elasticul cozii superioare drepte
Deci, indiferent de lungimea laturilor pătratelor, reperele cozilor sunt punctele V, părţile de sus şi cele de jos ale urechilor. Se lucrează perfect simetric şi pe partea stângă. Dacă se lucrează corect va ieşi cam aşa ceva:
cu precizarea că elasticele cozilor mediane nu vor fi în dreptul ochilor - ca şi aici - ci puţin mai sus. De asemenea, cozile superioare vor fi mai sus. Cozile inferioare, însă, vor fi cam ca şi aici. Ca urmare, vor fi trecute pe lângă gât şi, eventual, prinse de haină sau "direcţionate" cu ajutorul unor agrafe care să le oblige să stea pe lângă gât.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.