duminică, 28 iunie 2015

HARUHI 5 CONVERTIBIL



  • Se face cărarea pe mijloc FW. Porneşte de la mijlocul părţii de sus a frunţii şi se opreşte puţin în spatele verticalei dusă de la urechi. Aceasta este Cărarea Centrală.
  • A doua jumătate a Cărării Centrale (segmentul WU) constituie latura comună a Pătratelor. Cum se obţin Pătratele?
  • Pornind de la jumătatea Cărării Centrale se fac două cărări perpendiculare, una spre stânga (US1) şi una spre dreapta (UD1), lungimea lor fiind egală cu jumătate din cea a Cărării Centrale. Acestea sunt Cărările Mediatoare (Cărarea Mediatoare Stângă şi Cărarea Mediatoare Dreaptă). Deşi una e în continuarea celeilalte cele două cărări vor fi considerate distincte una de cealaltă.
  • Pornind de la capătul Cărării Centrale se fac alte două cărări, paralele cu cele mediatoare şi având exact aceeaşi lungime cu respectivele. Acestea sunt Cărările Posterioare (Cărarea Posterioară Stângă - US2 - şi Cărarea Posterioară Dreaptă - UD2). Şi în acest caz, cele două cărări vor fi considerate distincte.
  • Capătul din lateral al Cărării Mediatoare Stângi se uneşte cu capătul posterior al Cărării Posterioare Stângi. Se obţine Cărarea Paralelă Stângă (S1S2). Se procedează la fel şi pe partea dreaptă, obţinându-se Cărarea Posterioară Dreaptă (D1D2).
  • Părul Pătratului Stâng se prinde - exact la mijlocul acestuia, într-o coadă: Coada Superioară Stângă
  • Părul Pătratului Drept se prinde - tot la mijlocul acestuia - într-o coadă: Coada Superioară Dreaptă. Cozile posterioare trebuie să fie de o parte şi de alta a punctului V, egal depărtate de acesta
  • Părul care creşte în faţa Pătratului Stâng se prinde într-o coadă: Coada Frontală Stângă. Aceasta trebuie să fie ori în faţa Cozii Superioare Stângi, ori, puţin, mai aproape de Cărarea Centrală. Se recomandă ca aceasta (Coada Frontală Stângă) să fie în dreptul punctului T.
  • Se procedează la fel şi în cazul părului care creşte în faţa Pătratului Drept. Se obţine Coada Frontală Dreaptă. Cozile frontale - dacă sunt de o parte şi a alta a punctului T - trebuie să fie egal depărtate de acesta. În cazul în care sunt mai în faţă sau mai în spate de T, cerinţa este depărtarea egală de Cărarea Centrală. Nu se admit decalaje faţă-spate, adică o coadă mai în faţă şi una mai în spate şi nici stânga-dreapta, adică o coadă mai depărtată de Cărarea Centrală / punctul T decât cealaltă.
  • Restul părului se prinde în Coada Posterioară. Aceasta trebuie să fie pe mijloc, la nivelul părţii de sus a urechilor sau, eventual, puţin mai jos. Nu mai sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.