marți, 3 februarie 2015

TIPUL "ÎN PLAN VERTICAL"


Este cel mai apropiat toboganelor din cadrul locurilor de joacă pentru copii şi este foarte probabil să derive chiar din acestea. Tipul "în plan vertical" cuprinde 4 subtipuri:

  1. "În plan vertical propriu-zis". termenii cel mai des folosiţi pentru acestea sunt "Kamikaze" şi "Free Fall" (în două cuvinte separate sau într-un cuvânt; depinde). Uneori se face deosebirea dintre "Kamikaze" (cu hopuri) şi "Free Fall" (fără), dar, nu de puţine ori, cele două tipuri se consideră echivalente:
  2. "Pelikan". La acesta, tubul se termină la o anumită înălţime deasupra apei, motiv pentru care apa trebuie să aibă o adâncime, în principiu, de 3 sau chiar peste 3m: 
  3. "Trambulină". Şi acesta are capătul inferior aflat la o anumită înălţime deasupra apei, dar există şi o porţiune orizontală sau aproape orizontală. Bazinul trebuie să aibă, de asemenea, minim 3m adâncime:  Tot aici ar putea intra şi acesta: 
  4. "Trambulină de schi". La acesta există o diferenţă de nivel între capătul toboganului şi suprafaţa de aterizare, care este înclinată, elastică, gradată în metri şi se termină într-o piscină. Acest tip secundar de tobogan este, relativ, rar. Probabil se consideră că e prea periculos. Toboganul pare deschis. În realitate este închis cu o suprafaţă transparentă: 
Sursa videoclipurilor: Youtube (Tuberides1, Brice Milleson)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.