vineri, 18 martie 2016

519 INTRĂ PE CONTRASENS ŞI TRECE ŞI PESTE LINIA CONTINUĂ

M26. Un traseu care, din punctul meu de vedere, nu e gândit corespunzător:

  1. trece de două ori pe sens prin staţia Hotel Sport, inducând pasagerii în eroare; au fost cazuri când, dorind să meargă spre Floreşti, au înconjurat parcul, ajungând, din nou în aceeaşi staţie pentru ca, abia apoi să pornească spre localitatea amintită anterior
  2. are cel puţin două viraje strânse
Unul dintre aceste viraje se găseşte la intersecţia Coşbuc-Splaiul Independenţei. În mod normal, autobuzul trebuia să ocolească stâlpul plasat în intersecţie, dar, probabil, pentru a nu forţa articulaţia*, a intrat pe contrasens** ceea e a implicat trecerea peste linia continuă (situată puţin mai la sud de intersecţie, dar, şi dacă încercam să o filmez, nu s-ar fi văzut, fiind contra luminii):

Dacă, din faţă, venea vreun vehicul care intenţiona să o ia spre Podul Napoca ar fi avut loc un "pupic bot în bot".

* Articulaţia, fiind de tip "împins" (motorul e pe segmentul al doilea), riscă să fie solicitată foarte serios dacă e îndoită, motorul e ambalat, iar cutia de viteze este într-una din treptele corespunzătoare mersului înainte. 

** Dacă nu intra pe contrasens, în clip trebuia să se vadă stâlpul din mijlocul intersecţiei. Filmarea am făcut-o de la fereastra stângă situată imediat după "armonică".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.