duminică, 11 octombrie 2020

5/2020-2021. 8A-8D. INSTRUMENTELE ELECTROFONE

  1. Instrumentele electrofone sunt cele care folosesc energia electrică fie la amplificarea sunetului, fie şi la producerea şi amplificarea lui.  
  2. Instrumentele care doar amplifică sunetul cu ajutorul energiei electrice sunt instrumentele electrice. Acestea nu formează o grupă separată. Fiecare instrument electric aparţine grupei instrumentului clasic din care derivă. Cel mai cunoscut astfel de instrument este chitara electrică.
  3. Instrumentele care şi produc sunetul cu ajutorul energiei electrice sunt instrumentele electronice. Acestea au unul sau mai multe generatoare de semnal numite generatoare de sunet. Semnalul acestor generatoare este amplificat şi transformat în sunet de unul sau mai multe difuzoare. Termenul generic pentru instrumentele muzicale electronice este cel de orgă electronică sau sintetizator, deşi cei doi termeni nu sunt (chiar) sinonimi, sintetizatorul având mult mai multe funcţii. Pe de altă parte, în funcţie de claviatură, instrumentele muzicale electronice se împart în "clape", "piane digitale" (clapele necesită o forţă mai mare pentru a fi apăsate, exact ca şi la pianul clasic) şi "orgi electronice propriu-zise" (cu două sau chiar mai multe claviaturi, diverse butoane şi / sau comutatoare şi, eventual, pedalier, adică claviatură la care se cântă cu picioarele).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.