sâmbătă, 22 mai 2021

31/2020-2021.7A-7F. MUZICA DE DIVERTISMENT

  • Muzica de divertisment a existat din cele mai vechi timpuri, ca modalitate de relaxare, însă, în această postare, sintagma muzică de divertisment este folosită cu sensul de muzică uşoară, Intenţionat evit folosirea sintagmei muzică uşoară pentru a nu da impresia că subestimez această orientare a muzicii.
  • Există foarte multe genuriîn cadrul muzicii de divertisment. Multe din acestea se înscriu în cel puţin una din cele 3 orientări: rock, disco-dance şi rap-hip-hop. În cazul hip-hop-ului este discutabil dacă genul de muzică caracterizat ca "hip-hop" este, efectiv, hip-hop sau dacă poate fi inclus la rap. Există şi argumente care sunt în favoarea considerării muzicii hip-hop distinctă de rap, dar şi argumente în favoarea includerii acesteia la rap. Trebuie ţinut cont că termenul hip-hop desemnează şi o cultură care are 4 caracteristici sesizabile clar: 1) costumaţia (haine largi; deseori fie haine cu glugă, gluga fiind purtată peste şapcă sau invers; gluga direct pe cap, peste glugă fiind putată şapca; şapca are cozoroc, 2) graffiti, 3) muzica şi 4) dansul.
  • Există o tendinţă de a include celelalte orientări la acestea 3; de asemenea, există şi tendinţa ca piesele de muzică clasică să fie prezentate sub formă de muzică de divertisment.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.