sâmbătă, 18 aprilie 2015

HARUHI CONVERTIBIL - METODA PĂTRATELOR

A. PARTEA COMUNĂ

  1. Se face cărarea pe mijloc (Cărarea Centrală), până puţin în spatele verticalei dusă de la urechi. Adică se procedează ca şi pentru Haruhi 5.
  2. A doua jumătate a Cărării Centrale constituie latura comună a două pătrate
  3. "Numele" celor 4 laturi ale fiecăruia din cele două pătrate sunt: Superioara (WU), Anterioara (US1 şi UD1), Laterala (S1S2 şi D1D2) şi Posterioara (WS2 şi WD2).
  4. Nu se permit decalaje: cele două anterioare trebuie să fie una în continuarea celeilalte; cele două posterioare idem iar lateralele trebuie să fie perfect paralele cu a doua jumătate a Cărării Centrale
  5. Părul corespunzător fiecărui pătrat se prinde cu un elastic; se obţin cozile superioare; fiecare coadă superioară trebuie să fie la jumătatea pătratului corespunzător. 

B. PARTEA PROPRIE PENTRU HARUHI 5

  1. Părul care creşte în faţa celor două pătrate se prinde în două cozi, câte una de fiecare parte a primei jumătăţi a Cărării Centrale. Ăstea sunt cozile anterioare. Dacă se doreşte a se lucra mai ordonat, S1S2 şi D1D2 se prelungesc până la frunte. Nu-i obligatorie treaba asta. Ceea ce contează este ca, pe cât posibil, cozile anterioare să fie de o parte şi de alta a sfertului Cărării Centrale sau, eventual, puţin mai în spate, aşa cum se vede pe grafic.
  2. Restul părului se prinde într-o coadă aflată în spate, de preferinţă, la nivelul părţii de sus a urechilor. Asta e coada posterioară.
  3. Dacă se lucrează corect, poziţia cozilor - privită de sus - e, aproximativ, aceasta:
    F = mijlocul părţii de sus a frunţii
    V = locul care, teoretic, coincide cu Vertexul
    W = locul aflat deasupra proeminenţei osoase din spatele urechilor; eventual, puţin mai în spate
    Liniile negre = cărările; FW = Cărarea centrală pentru Haruhi 5
    Punctele roşii = cozile superioare
    Punctele portocalii = cozile anterioare
    Punctul galben = coada posterioară

C. PARTEA PROPRIE PENTRU HARUHI 6

  1. Se prelungeşte Cărarea Centrală până la mijlocul părţii de sus a cefei (punctul A; invizibil dacă se priveşte de sus). Nu se permit abateri spre stânga sau spre dreapta.
  2. De la punctul S2 se face o cărare până la partea de sus a urechii stângi. De asemenea, de la punctul D2 se face o cărare până la partea de sus a urechii drepte. În felul acesta, părul din spate - divizat în două sectoare de prelungirea Cărării Centrale - este separat complet de restul.
  3. Părul din stânga şi din faţa pătratului stâng se prinde într-o coadă aflată, puţin, în faţa jumătăţii distanţei dintre partea de sus a capului şi partea de jos a urechii stângi. De asemenea, părul din dreapta şi din faţa pătratului drept se prinde într-o coadă aflată simetric cu cea stângă. Acestea sunt cozile mediane. În situaţia în care părul din faţa unuia sau a ambelor pătrate nu poate fi prins în coada corespunzătoare, se lasă liber. Deci, fetele care au "trigon" pot face treaba asta cu condiţia ca şi partea scurtă a părului să aibă o anumită lungime.
  4. Părul din spate se prinde în două cozi - câte una pe fiecare parte. Acestea sunt cozile posterioare. Elasticele acestora nu trebuie să fie mai sus de mijlocul urechilor.
  5. În măsura posibilităţilor, cozile posterioare se trec pe lângă gât şi se prind de gulerul / partea de sus a hainei. 
  6. Capul trebuie să se poată mişca liber. Nu se admite nicio îngrădire a mişcării acestuia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.