duminică, 10 mai 2015

ACHITAT DE INSTANŢĂ, CONDAMNAT DE VIAŢĂ (I)

10. 06. 2013. Profesorul de muzică Leon Rusu - fost inspector de specialitate la ISJ Buzău, titular la şcolile:

  • Bădulescu
  • Palade
ambele din Buzău, este ridicat de poliţie chiar de la Şcoala Bădulescu. Motivul: corupţia sexuală. Respectivul a fost că ar fi comis acte indecente faţă de unele eleve, chiar în timpul repetiţiilor cu corul şcolii. Evident, una din consecinţe a fost suspendarea.

Înaintea expirării celor 24 de ore - cât e termenul maxim aferent reţinerii de către poliţie - se emite un mandat de arestare preventivă pe 10 zile.Înaintea expirării celor 10 zile, la cererea procurorilor, pedeapsa se comută la 29 de zile. Orice încercare de eliberare condiţionată în acest interval de timp a dat greş. La finalul celor 29 de zile, respectivul a fost eliberat condiţionat, cu o serie de restricţii. Menţionăm:
  • interdicţia de intrare în cele două şcoli une a activat
  • interdicţia de a lua legătura - în vreun fel - cu persoanele vătămate
  • interzicerea prestării oricăror activităţi didactice
Rechizitoriul întocmit a avut cel puţin 140 de file. La dosar, au fost ataşate şi înregistrările făcute de băieţi - cu telefoanele mobile în timpul repetiţiilor de cor care - atenţie - s-au desfăşurat în timpul orelor de curs, prin învoirea coristelor de la orele la care ar fi trebuit să participe, în mod normal. Oare de ce profesorului Leon Rusu - ale cărui merite ca dascăl şi ca dirijor de cor au fost apreciate de toată lumea - nu i s-au dat ore de cor în orar? Actele normative permit introducerea acestor ore cu condiţia să fie "înafara orarului zilnic" adică aceste ore să nu fie urmate de altele. De asemenea, consider că sunt foarte importante următoarele:
  • remarcarea comportamentului imoral de către unele colege; în sensul că, dacă e să se dea crezare celor spuse de respectivele - şi consemnate în rechizitoriu - respectivul ar fi comis şi altă dată (tot sub influenţa alcoolului) gesturi neconforme cu meseria de dascăl, gesturi consemnate în rechizitoriu; acele persoane au depus mărturie în favoarea victimelor
  • ediţia electronică a uneia din publicaţiile buzoiene a protejat insuficient identitatea persoanelor a căror identitate nu trebuia să fie cunoscută; a fost îndeajuns să privesc monitorul de sus, la un unghi de 45 de grade de sus, ca să văd numele acelor persoane
însă, aşa cum se va vedea în continuare, rechizitoriul - caracterizat de către o persoană importantă ca având "probe indubitabile" - nu a avut ca efect condamnarea inculpatului nici la prima instanţă, nici la recurs.

Va urma

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.