duminică, 10 mai 2015

ACHITAT DE INSTANŢĂ, CONDAMNAT DE VIAŢĂ (II)

Prima etapă a scandalului a durat 287 de zile şi poate fi subîmpărţită în diviziuni:

  • una de 29 de zile
  • următoarea de 254
  • ultima de 4
Prima diviziune corespunde arestului preventiv. S-au încercat diverse forme de eliberare condiţionată - inclusiv pe cauţiune. Degeaba. A doua diviziune s-a concretizat prin amânări repetate cauzate de:
  • nerecunoaşterea - de către inculpat - a faptelor comise; pe toată durata procesului, Leon Rusu şi-a susţinut nevonovăţia
  • lipsa unora dintre martori
  • schimbarea atitudinii unora din părţile vătămate; conform celor scrise în ediţiile electronice ale mai multor periodice, acestea şi-ar fi retras plângerea privitoare la faptele comise de profesor
A treia diviziune a durat doar 4 zile. Profesorul a fost achitat invocându-se dezincriminarea faptei (ca urmare  schimbării codului penal), nu absenţa ei!! Ce poate înţelege omul de rând din toate acestea?
  1. Nu se ştie clar dacă profesorul a comis sau nu acele gesturi
  2. În situaţia în care le-a comis, acestea nu încalcă legea deoarece fetele aveau 13 ani împliniţi.
Deci, din punct de vedere moral, achitarea nu l-a reabilitat pe profesor în ochii opiniei publice. Ba mai mult, scandalul încă nu se încheiase. La 4 zile de la pronunţarea sentinţei, s-a declarat apel de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău. Astfel, procesul a fost mutat la Ploieşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.