marți, 26 ianuarie 2021

CÂTE CEVA DESPRE URNELE LOTO (4)

 CU SUFLANTĂ, DAR FĂRĂ ELEVATOR

Tipului acestuia îi aparţin foarte multe urne, inclusiv unele dintre cele virtuale, cum apar pe anumite site-uri destinate jocurilor de noroc sau pe ecranele unora dintre agenţiile de pariuri. Voi începe cu una dintre cele mai deosebite urne care atrage atenţia atât prin aspect cât şi prin faptul că poate fi utilizată la mai multe jocuri de tip loteristic:

Se poate observa că recipientul în interiorul căruia se află bilele este înconjurat de un fel de inel. Acel inel este triplu, având două părţi fixe între care se află o parte mobilă, care conţine 4 spaţii, în fiecare dintre acestea putând intra o bilă. Astfel, este posibilă o extragere rapidă. O altă urnă care atrage atenţia este următoarea:
Extragerea bilelor se realizează cu ajutorul unei clapete aflată în partea superioară-dreaptă a recipientului. De asemenea, există şi urne similare ca aspect cu cele mecanice care au şi elevator, dar principiul de funcţionare este diferit:

Nu are nici rozetă şi nici elevator. Chiar dacă momentul extragerii bilei nu este redat, mişcarea bilei proaspăt extrase arată că aceasta este împinsă, efectiv, de curentul de aer din recipient. Şi exemplele ar mai putea continua.

Va urma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.