marți, 2 februarie 2021

CÂTE CEVA DESPRE URNELE LOTO (5)

 CU SUFLANTĂ ŞI CU ELEVATOR

Vom începe cu urna care are o jumătate de inel destinat stocării bilelor extrase. Această jumătate de inel este complet separat de recipientul în care se amestecă bilele:
Pentru ca bila extrasă să iasă din recipient, dar celelalte să nu fie aruncate afară de suflantă, urna respectivă este dotată cu elevator şi trapă care se deschide doar cât timp elevatorul extrage bila care se opreşte pe capătul de sus al acestuia. Spre deosebire de urnele cu rozetă şi elevator, aici elevatorul nu se retrage complet. O parte stă în urnă pentru a permite oricărei bile să se aşeze pe capătul superior al acestuia pentru a fi extrasă. Un alt model de urnă cu suflantă şi cu elevator poate fi observat în prima parte a clipului următor:
Aici sunt două elevatoare coaxiale. Acestea sunt retrase complet în timpul funcţionării suflantei, iar când aceasta se opreşte, cele două elevatoare se ridică simultan pentru a arăta bila aleasă, după care elevatorul interior coboară pentru a extrage bila în timp ce elevatorul interior rămâne în poziţie ridicată pentru a nu permite altor bile să fie extrase concomitent cu cea selectată. După revenirea elevatorului exterior în poziţia de repaus, suflanta poate porni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.