marți, 23 ianuarie 2024

CONCEPTUL 3 (VII). IPOTEZELE ANTERIOARE PRIVIND FUNCŢIONAREA CARIBDEI PRIN PRISMA ACESTUI CONCEPT

 IPOTEZA 3

A patra ipoteză enunţată anterior acestei serii https://1567-eterogen.blogspot.com/2023/12/configuratia-locului-si-primul-timp-al_74.html implică:
  • 6 cascade; acestea pot fi căderi libere de apă sau căderi forţate - similare cascadelor cervicale de la multe spa-uri
  • 12 barbotări
ceea ce înseamnă că impresia de fierbere venea de la aerul eliberat pe fundul mării care se ridica la suprafaţa apei sub formă de bule. În seria aceasta se consideră că nu există galerii pneumatice. În plus, ţinând cont că se merge pe ideea că galeriile aeriene corespund gâturilor şi capetelor Scilei, iar direcţia de atac a Scilei este descendentă (Scila atacă de sus în jos) se poate considera că, în imaginaţia lui Homer ar putea exista:
  • 6 arcuri de apă, similare cascadelor cervicale de la piscine, dar mult mai mari; apa ar cădea, sub presiune, direct în mare, de la sute de metri înălţime*
  • 12 evacuări submerse
*Conform unor cercetări recente, locul unde se găsesc Scila şi Caribda este Strâmtoarea Rion. Să ne imaginăm 6 galerii arcuite - similare cascadelor cervicale - pe partea superioară a versantului sudic al Klokovei şi / sau al Varasovei, iar din acele galerii, de 3 ori pe zi, să cadă apa, sub presiune, direct în mare. Concomitent cu aceste căderi de apă forţate de sute de metri înălţime, ar avea loc şi evacuarea  submersă a unei cantităţi considerabile de apă. Unde? Posibil în Golful Nafpaktos (transliterat greşit Naupaktos; nu se ţine cont că asocierea Alfa-Ipsilon se citeşte "af" sau "av" în funcţie de ceea ce urmează după). 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.