marți, 16 ianuarie 2024

CONCEPTUL 3(III). TIMPII FUNCŢIONĂRII CARIBDEI HOMERICE DACĂ SE MERGE PE IDEEA CĂ E RACORDATĂ LA 4 GALERII


GALERIILE

  1. Galeria de admisie direct din mare
  2. Galeria de admisie din "sas"
  3. Galeria intermediară
  4. Galeria de evacuare
Şi în acest caz, galeria de evacuare va avea 18 ramificaţii; în principiu ar putea fi 6 evacuări aeriene, 12 submerse, dar numărul acestora poate să difere, cu condiţia să fie multiplu de 3.


TIMPII

  1. Evacuarea. Ca şi în cazul precedent, evacuarea are loc simultan prin galeriile aeriene şi cele submerse - producând un adevărat spectacol - apa aruncată fiind cea care a rămas după evacuarea apei din timpul 4 al etapei precedente de funcţionare. Având în vedere că, în timpul 3 s-a aspirat mai multă apă decât dacă ar exista doar 3 galerii, cantitatea de apă deversată ar putea fi mai mare.
  2. Ridicarea separatorului - la fel ca şi în cazul în care există 3 galerii
  3. Aspirarea. Apa este absorbită concomitent direct din mare - prin galeria de admisie directă - cât şi din sas - prin galeria cu porţiune reversibilă. Ca şi în cazul precedent, diferenţa faţă de ipotezele anterioare Conceptului 3 este aceea că apa aspirată e stocată în aceeaşi cavitate a Caribdei, nu în două complet separate.
  4. Umplerea "sasului". S-ar face tot prin galeria intermediară, dar aceasta ar porni din cavitatea Caribdei spre deosebire de situaţia din postarea anterioară, când Caribda umple "sasul" cu apă luată direct din mare.
  5. Coborârea separatorului. Are loc după umplerea "sasului" la acelaşi nivel cu marea înconjurătoare, separatorul respectiv comportându-se ca o poartă (culisantă pe verticală) a unei ecluze. Deci, o situaţie similară postării precedente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.